Patiënten van het AZ Maria Middelares komen terecht in een innovatief en hoogtechnologisch ziekenhuis aan de groene rand van Gent.

Het ziekenhuis heeft 542 erkende ziekenhuisbedden, 99 bedden dagziekenhuis en 24 hoogtechnologische zalen voor operaties, behandelingen en onderzoeken. Verder telt de organisatie 1.800 personeelsleden en bijna 200 artsen. En dit met aandacht voor waarden als vriendelijkheid, warmte en patiëntbeleving.

DOELSTELLING & DOELGROEP

De explainer video moest worden gebruikt op het patiëntenplatform van AZMM. Vooraleer patiënten een ingreep ondergaan in het Maria Middelares ziekenhuis, moet er een patiëntenverklaring ondertekend worden. In zo’n verklaring wordt er meer informatie gegeven die de patiënten aanbelangt tijdens hun verblijf, en welke keuze’s ze moeten maken. (Bv. keuze kamer)

De kosten van een ziekenhuiskamer kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals het type kamer (bijvoorbeeld een eenpersoonskamer, tweepersoonskamer, suite), de voorzieningen die beschikbaar zijn, de duur van het verblijf, en mogelijk ook de specifieke medische zorg die nodig is.

Over het algemeen kunnen eenpersoonskamers duurder zijn dan tweepersoonskamers vanwege de privévoorzieningen en het comfort dat ze bieden. Sommige ziekenhuizen bieden ook verschillende niveaus van kamers aan met verschillende tarieven.

Voor de video wordt er op een brede doelgroep gemikt, waarbij de video ook verstaanbaar moet zijn voor anderstalige patiënten. Naast het feit dat er op het visuele aspect zal worden ingespeeld, is er ook de optie om ondertiteling toe te voegen.
Zo kunnen de patiënten in de wachtruimte alle informatie uit de video duidelijk begrijpen, zelfs wanneer er geen audio afgespeeld wordt.