NMBS

Flat design, voor NMBS maakte een perfecte match! Flan Caramel maakte een explainer met als doelstelling om de sollicitatieprocedure bij de NMBS, in verschillende stappen uit te leggen. De video gaf meer uitleg over de manier waarop men via het portaal kan solliciteren en op welke manier er gepeild wordt naar de verschillende vaardigheden. (technisch, persoonlijkheid, redeneertesten,…)

FLAT DESIGN

Mensen kiezen vaak voor de animatiestijl flat design om verschillende redenen. Ten eerste biedt dit vaak een moderne uitstraling die goed past bij hedendaagse digitale interfaces en marketingmaterialen. De eenvoudige en minimalistische benadering van flat design, met zijn gebruik van strakke vormen, heldere kleuren en minimale details, maakt het gemakkelijk te begrijpen en visueel aantrekkelijk. Bovendien zorgen de minder complexe grafische elementen ervoor dat animaties sneller laden, wat de algehele gebruikerservaring ten goede komt.

Een ander voordeel is dat deze stijl de focus legt op de inhoud. Door de minimalistische aanpak worden gebruikers niet afgeleid door overdreven decoratieve elementen. Daarenboven wordt de nadruk gelegd op de boodschap die je wilt overbrengen. Ook is flat design goed schaalbaar en past het zich gemakkelijk aan verschillende schermformaten aan, waardoor het ideaal is voor responsive design en mobiele apparaten.

Een belangrijk aspect is ook de tijdloze esthetiek. Door zijn eenvoud en neutraliteit is deze stijl minder onderhevig is aan modetrends.  Hier dus langer relevant in visuele communicatie.

Kortom, flat design in animatie wordt vaak gekozen vanwege zijn heldere, moderne en gebruiksvriendelijke visuele presentatie. Hierboven zorgt de stijl dat de essentie van de boodschap centraal staat.