KU Leuven – Onzekerheidskwantificatie

Op vraag van KU Leuven ontwikkelde Flan Caramel een explainervideo. Deze video behandelt de theorie rond onzekerheidskwantificatie. We concretiseren deze ingewikkelde materie op basis van een voorbeeld. We gebruiken peren om deze materie duidelijk uit te leggen. Uiteraard kan de theorie ook toegepast worden op andere cases.

Wat is Onzekerheidskwantificatie?

Onzekerheidskwantificatie is een wetenschappelijk gebied. Het ontwikkelt methoden en technieken om onzekerheden in modellen en simulaties te identificeren, te karakteriseren en te verminderen. Het doel is om de betrouwbaarheid en nauwkeurigheid van de voorspellende capaciteiten te verbeteren.

Flat Design Approach

Flat design is ideaal voor een explainer video met een moeilijk onderwerp vanwege de eenvoud en duidelijkheid. Het vermindert afleiding en maakt de kernboodschap gemakkelijker te begrijpen.

Consistente visuele elementen helpen patronen en verbanden te herkennen, wat belangrijk is bij complexe concepten. De nadruk ligt op de inhoud, niet op esthetiek, wat helpt bij het overbrengen van informatie.

Flat design is ook geschikt voor animatie, wat complexe processen visualiseert. In deze video is dit zeker van toepassing, omdat de materie zeer ingewikkeld is. De moderne en professionele uitstraling wekt vertrouwen en verhoogt de geloofwaardigheid.

Daarnaast zorgt het voor snellere laadtijden en is het flexibel aan te passen aan verschillende platforms. Kortom, flat design maakt complexe onderwerpen toegankelijker.