Skip to main content

Het jaar 2020 was een rollercoaster van een jaar, maar als dat ons iets heeft bijgebracht, is het dat alles nog steeds op afstand kan; zolang er maar video is. Denk maar aan de honderden uren aan Skype-, Google-, Team of Zoommeetings, livestreamen van lessen, instructiefilmpjes, work-out video’s, … Je kan het zo gek nog niet bedenken of iemand maakte er wel een live-gebeuren van; zoals een live workshop cocktails maken (echt waar!) of het livestreamen van The Royal Ballet’s Notenkraker. Zien hoe jij video slim inzet voor je bedrijf? Let’s go!

 

  • GO MOBILE

We kunnen het niet genoeg herhalen: MOBILE, MOBILE, M-O-B-I-L-E. (!!!)
De populariteit van mobiele video’s is explosief. Dat kleine ding wat we allemaal steeds in onze hand houden en overal mee naar toe nemen, is zonder twijfel het belangrijkste medium dit jaar. Het is zelfs zo dat video’s 1.5 keer meer kans hebben om bekeken te worden op een gsm. Van Facebook en Instagram Stories of IGTV, tot YouTube.  Dit is een énorm belangrijke trend om rekening mee te houden in je videomarketingstrategie. Onthoud mobiel-vriendelijk, dat is echt het keywoord voor 2021.

 

  • Short, snackable video’s op sociale media

Tiktoks, reels, korte commercials op Instagram of Facebook, gifs, teasers, eye-catchers, … Echt we kunnen blijven opsommen. Snackable video’s en content zijn énorm trendy, en links en rechts wordt er gescreend en uitgezonden op allerlei platformen, in de vorm van quick-fix video’s. Deze korte video’s kunnen snel en makkelijk beken worden on the go, in de luie zetel of als tussendoortje in je lunchpauze. Perfect om dagdagelijkse content aan te bieden die zorgt dat je publiek in touch blijft met jou, zonder dat het overdadig wordt. Op die manier kan je er op een laagdrempelige manier voor zorgen dat iedereen up-to-date blijft met jou.

 

  • Video is voor iedereen

Sinds heel recent zijn videobewerking-apps mainstream aan het worden, met meer en meer apps die gebruiksvriendelijk zijn voor het brede publiek zonder daar specifieke videokennis voor te moeten bezitten. Het is zelfs zo dat millennials en gen Z’ers gretig apps aanbevelen bij hun vele volgers en makkelijk tips delen. Veel bedrijven grijpen dus hun kans om eveneens korte video’s te lanceren. Een belangrijk detail hier is dat studies aantonen dat tekst en bijschrift een essentiële rol spelen; aangezien video’s ook vaak bekeken worden zonder geluid (on the go, remember? Of stiekem achter je laptop zonder dat je collega doorheeft dat je eigenlijk even aan het niksen bent). Denk hier aan titels, subtitels, maar het liefst van al: geanimeerde tekst die ritmisch in het beeld verschijnt.

 

  • Al hip in 2020 maar here to stay: interactieve video’s!

Zowel op Facebook als op Instagram. Gaande van explainer video’s die tonen hoe een product, service of tool werkt, tot video’s waarin je als host een Q&A doet met je publiek en real-time betrokkenheid genereert. We zagen allerlei soorten hosts passeren, van slagerij tot arts. Interactieve video’s zien vaak torenhoge percentages van engagement omdat dit soort video’s mensen actief betrekt. Denk maar aan klikken of omhoog swipen om meer informatie te zien, Q&A’s, of zelfs sliders, waarbij je een lijn naar links of rechts over het beeld schuift om andere beelden te zien. En er is NOG: zoals een drop-down menu waar je naar beneden kan gaan om te zien wat iets kost, of prijskaartjes die in het beeld bengelen of andere pop-up product informatie die verschijnt. Echt, de opties zijn eindeloos. Bedankt aan deze video’s om e-commerce naar een hoger level te tillen en meer verkeer naar de website te genereren <3

 

  • Live video 

Blijver nr. 2! Streamen, Instagramstories van vb. behind-the-scenes waar mensen vragen kunnen stellen, of rechts hartjes en andere reacties kunnen geven. Of de vele tutorials die we zagen passeren, fragmenten van toneelstukken, hoe een product ontwikkeld wordt, of een chocoladeproeverij waar naderhand iedereen een pakketje chocola thuis aankrijgt. Er zijn veel creatieve manieren waarop bedrijven dit tactisch kunnen integreren om het brede publiek dichter bij hun producten te krijgen.

 

  • Animatie

Geloof het of niet (maar doe het toch maar), animatie never goes out of fashion.

Animatie is en blijft een videostijl die toegankelijk is voor iedereen en met iedereen ‘klikt’, jong of oud.

Eén van de beste eigenschappen van animatie is dat deze stijl het mogelijk maakt om ook moeilijke onderwerpen bespreekbaar te maken. Zeker op dit moment omdat de huidige omstandigheden het moeilijk maken om echte beelden op te nemen. Langzaamaan versoepelen de regels en gaan er terug wat mensen ingezet kunnen worden, maar zeker geen hopen.

Onze voorspelling? Een periode waar de combinatie van live actie van een echt persoon, in een geanimeerde wereld of met geanimeerde elementen. Dit is ook weer een stijl die toepasbaar is op elk soort onderneming.
Check deze leuke explainer video van Paypal maar!

Welke verhalen zou jij graag omzetten naar beeld?

Geen onbelangrijke vraag. Want 2021 is het jaar van video strategisch inzetten. Na een jaar van experimenteren in lockdown, zullen veel organisaties krachtig uitpakken met videocommunicatie.

Maar hey, don’t just take our word for it, -see for yourself!
En stuur ons dan maar een berichtje als je graag zelf strategisch inspeelt op deze trends!