Skip to main content

Geef je content een dynamische boost: Transformeer je blogs moeiteloos in boeiende video’s!

Blogs zijn handig, maar laten we eerlijk zijn, ze raken soms een beetje achterhaald. Dus, waarom zou je je content niet naar een hoger niveau tillen door van je blog een meeslepende video te maken? Hiermee creëer je niet alleen extra materiaal voor platforms zoals YouTube, maar je geeft ook een weergaloze upgrade aan je website. Laat je bezoekers kiezen: lezen of kijken? Misschien doen ze wel allebei, en met dubbele content vergroot je ook nog eens je zichtbaarheid in de Google-zoekresultaten.

Waarom video de overhand heeft

Video heeft een reeks overduidelijke voordelen boven traditionele blogs. De meeste mensen verkiezen bewegende beelden boven statische tekst. Het is niet alleen te bekijken, maar ook te beluisteren. Dit verlaagt de drempel voor kennisvergaring aanzienlijk. Een ander voordeel is dat video een gezicht geeft aan de tekst – je website wordt er persoonlijker door en je trekt de aandacht op een hele nieuwe manier. Het vergroot niet alleen de ‘gunfactor’, maar mensen leren jou ook op een dieper niveau kennen.

Weg met imitators

Een ander onverwacht voordeel van video’s is dat het veel lastiger is voor kopiërende concurrenten om toe te slaan. Tekst kopiëren is een fluitje van een cent, maar het overnemen van een video is een heel ander verhaal. Het dupliceren van een video is mogelijk, maar dan prijkt jouw gezicht op een andere website, met alle credits voor jou.

Bereik een nieuw publiek

Wat werkt nu eigenlijk beter: blogs of vlogs? De waarheid is dat dit afhangt van de situatie. Er is geen universeel antwoord op wanneer een blog beter is dan een vlog, en vice versa. Wat echter duidelijk is, is dat vlogs zeer toegankelijk zijn en je hiermee moeiteloos een nieuw publiek kunt aanboren. Zeker ten opzichte van concurrenten die nog niet aan vloggen denken, kun jij aanzienlijke winst behalen.

Maatwerk is de sleutel

Uiteindelijk draait het om maatwerk. Of je nu voor een vlog of blog kiest, hangt af van je specifieke doelen. Maar waarom niet het beste van beide werelden benutten? Ondersteun de inhoud van je vlog met beknopte blogtekst. Zo geef je je bezoekers de vrijheid en het gemak om te kiezen.

De overstap van blog naar video: Hoe pak je het aan?

Bij het omzetten van een blog naar een video zijn enkele stappen nodig. Je zult je content moeten omzetten naar spreektaal, aangezien gesproken woord nu eenmaal anders is dan geschreven tekst. Ook is het aan te raden om waar mogelijk te bekorten. Het begint met het creëren van een solide videoscript waarin de kern van je blogartikel behouden blijft. Wellicht heb je in de tussentijd aanvullende informatie verzameld of nieuwe inzichten opgedaan. Hierdoor kun je subtiel aanpassingen maken bij de overgang van blog naar video.