Skip to main content

Hier bij Flan Caramel houden wij zo van animatievideo net omdat je het meest complexe begrip op een gemakkelijke en begrijpbare manier kan uitleggen. Een explainer video? Dat is nu exact wat we bedoelen! Je bedrijf in de kijker zetten door goed gebruik te maken van zo’n video is wel echt de kers op de taart voor jouw communicatie. Wij vertellen je graag waarom!

Je merkpersoonlijkheid en je doelen in de kijker

Met een explainer video leg je op een leuke en aantrekkelijke manier uit: wie je bent, wat je doet en waarom mensen jou moeten onthouden! Video en animatie trekken de aandacht en geven een meer georganiseerde boodschap dan een gewone tekst.

“Dat is nu eens geen Chinees voor mij!”

De meest ingewikkelde concepten toch op een leuke manier uitleggen, dat is dus wat een explainer video doet. Denk maar aan een pitch over een nieuw project, maar in plaats van 50 powerpoint slides te gebruiken, gebruik je 1 bondige video die alles in een notendop uitlegt.

Praktisch sharen en Perfect aanpasbaar

Zo’n explainer video kan je zeker mooi gebruiken op de landingspagina van je website maar wat zelfs nóg beter is: je kan hem echt overal delen! Van start-ups tot grotere bedrijven, om nieuwe klanten aan te trekken of nieuwe producten voor te stellen, voor elk wat wils.

Fan van animatie? Fan van bedrijfsvideo? Zelfs nog méér fan van allerlei informatie op een leuke manier verwerken? Hou onze blog dan goed in de gaten! Wij vertellen je er graag alles over.

Hierna is het kenmerkend voor de mens, dat we in vergelijking met pakweg 10 of
20 jaar geleden, allemaal een smartphone bij de hand hebben. Een smartphone waarmee je veel kan, en qua technologie ook enorm aan het groeien is. Waarbij je vroeger met een nokia een foto kon nemen, waarbij amper zichtbaar was wat je effectief hebt gefotografeerd, is dit vandaag de dag helemaal anders. Qua technologie is het mogelijk om zelfs video op een professionele manier te maken, met pakweg een smartphone in de hand.

Ook naar de markt van bedrijfsvideo of video animatie, betekent dit ook een
serieuze verandering. Je bent als bedrijf praktisch verplicht om een account te hebben op facebook, om ook je activiteiten beter in de kijker te kunnen plaatsen. En als we facebook of sociale media zeggen, dan is video hier onlosmakelijk meer verbonden. Het volstaat praktisch niet om je bedrijfsfilm of video animatie enkel op je website te plaatsen, maar het is ook van belang om video te plaatsen op sociale media.

En bedrijfsvideo of video animatie kan tegenwoordig in verschillende vormen. Een bedrijfsvideo is er niet enkel om de mission statement van je bedrijf toe te lichten, maar kan ook van toegevoegde waarde zijn om je personeel (interne communicatie) te bereiken, te rekruteren binnen je onderneming,…